Mercedes-Benz: Clasa V este disponibilă în România de la 29.854 Euro

Die neue Mercedes-Benz V-Klasse, The new Mercedes-Benz V-ClassNoua Clasă V de la Mercedes-Benz poate fi comandată în prezent şi în România. Modelele disponibile sunt: Clasa V 200 CDI, cu un preţ începând de la 29.854 Euro, fără TVA, Clasa V 220 CDI, cu un preţ de pornire de la 30.546 Euro, fără TVA, şi Clasa V 250 CDI, având un preţ începând de la 33.840 Euro, fără TVA.

La lansarea pe piaţă programată la finalul lunii iunie a acestui an, noua Clasă V va fi disponibilă ca model cu ampatament lung (lungime de 3.200 mm) și lungimea caroseriei de 5.140 mm. Modelul compact şi cel extra-lung vor fi disponibile în curând.

Prin intermediul noii Clase V, Mercedes-Benz redefinește conceptul de autovehicul multifuncţional. Chiar dacă este cel mai tânăr şi spaţios membru al familiei de autoturisme Mercedes-Benz, modelul setează noi standarde în segmentul său datorită design-ului și inovaţiilor prezente în premieră la bord. Noua Clasă V oferă spaţiu interior pentru până la opt persoane și o funcţionalitate exemplară combinată cu un design premium, confort, plăcerea de a conduce, eficienţă și siguranţă – toate acestea fiind caracteristici definitorii pentru autovehiculele care poartă steaua cu trei colţuri. De aceea, un Mercedes-Benz din clasa autovehiculelor multifuncţionale este automobilul perfect pentru cei care apreciază spaţiul mare al interiorului, dar nu vor să sacrifice stilul și confortul.

Fie că ai nevoie să mergi într-o vacanţă de cumpărături, să călătorești alături de toată familia, să pleci într-o excursie cu prietenii pe biciclete în Alpi, să conduci oaspeţi importanţi la un eveniment de gală – noua Clasă V îţi oferă o flexibilitate remarcabilă atunci când ai nevoie să folosești un interior spaţios și, în același timp, este o prezenţă extrem de elegantă. Acest autovehicul multifuncţional premium oferă două linii de echipare – V-Class și V-Class AVANTGARDE, un pachet cu accesorii sport “Exterior Sports” și un pachet special pentru interior “Interior Design”, disponibil pentru fiecare din cele două echipări amintite mai sus. Acestor lucruri li se adaugă două versiuni disponibile pentru ampatament, trei lungimi pentru caroserie (cuprinse între 4.895 și 5.370 mm), trei motorizări și foarte multe opţionale care pot personaliza extrem de mult noul autovehicul multifuncţional. Datorită tuturor acestor elemente, noua Clasă V poate îndeplini orice nevoi ale clienţilor: el este atractiv pentru familii sau pentru cei care au nevoie de un interior spaţios, flexibil şi ergonomic pentru activităţi sportive. Mai mult, Clasa V poate fi mașina ideală ca autovehicul de tip shuttle în cadrul hotelurilor sau ca transport pentru VIP-uri.

“Prin noua Clasă V, ne extindem gama de autovehicule premium pentru pasageri cu o limuzină ce poate transporta până la opt persoane”, declară Dr. Dieter Zetsche, Președintele Comisiei de Conducere Daimler AG și Directorul Diviziei de Autovehicule Mercedes-Benz. “Funcţionalitatea exemplară este o calitate esenţială a unui autovehicul multifuncţional. Confortul și stilul unic sunt alte avantaje importante. Noua Clasă V oferă toate aceste calităţi într-un mod unic în segmentul său, așa cum niciun alt model de pe piaţă nu reușește.”

O apariţie dinamică, plină de emoţie: spaţiul are un stil complet nou
De la prima vedere, noua Clasă V este evident un membru al familiei de automobile Mercedes-Benz, o apariţie ce transmite multă emoţie în segmentul său. Partea frontală este dominată de grila impozantă a radiatorului în al cărei centru este amplasată steaua Mercedes-Benz în formă tridimensională. În părţile laterale ale grilei se află farurile cu design progresiv care acum, pentru prima oară în segment, pot oferi tehnologie full-LED pentru toate funcţiile. Acestea sunt disponibile opţional. Grila motorului este conturată în forma literei “V” și se unește elegant cu delimitarea cromată a grilei și cu partea superioară a farurilor. Alături de noile faruri a căror formă se prelungește mult pe aripi, spoilerul faţă cu prizele sale de aer desenate dinamic subliniază apariţia puternică a noii Clase V.

Linia laterală a noii Clase V este dominată de jocul de lumini creat de suprafeţele concave și convexe, care îi conferă mașinii un aer de sculptură modernă, având un caracter unic în segment. Liniile de design ale lateralului se remarcă distinctiv din spoilerul faţă, de unde pornesc și se ridică pe măsură ce ajung în partea din spate. Astfel, lateralul mașinii este alungit elegant și exprimă dinamism.

“Noua Clasă V demonstrează că în segmentul automobilelor XXL este posibil să ai un design atât elegant, cât și dinamic”, declară Volker Mornhinweg, Directorul Diviziei de Autovehicule Comerciale Uşoare Mercedes-Benz. “Clasa V este un automobil versatil, care oferă valoare, eficienţă și siguranţă la cel mai înalt nivel. De aceea, cu ajutorul lui, noi ne adresăm unui grup complet nou de clienţi și anume acelora care au nevoie de un spaţiu generos în mașină, însă nu au vrut să conducă până acum un autovehicul multifuncţional pentru că îi lipsea stilul. Mercedes-Benz oferă prin acest model, pe lângă design, o stare de bine pentru ocupanţi, precum și un confort la rulare, inexistente până acum la un autovehicul multifuncţional.”

Mercedes-Benz Intelligent Drive: siguranţă exemplară
Un total de 11 sisteme inovatoare de asistenţă pentru șofer asigură un nivel remarcabil de confort la conducere și siguranţă, pentru noua Clasă V. Acestea folosesc un sistem modern de detecţie pe bază de radar, camere video și senzori cu ultrasunete, elemente care au fost lansate pe noile Clasa E și S, sub titulatura de “Mercedes-Benz Intelligent Drive”. Nivelul de dotare standard include sistemul Crosswind Assist, care stabilizează mașina atunci când aceasta devine sensibilă la vânt lateral, precum şi sistemul ATTENTION ASSIST care poate detecta lipsa de atenţie a șoferului și oboseala acestuia și îi poate sugera să facă o pauză de odihnă. Un sistem special este disponibil opţional – Active Park Assist. Datorită lui, șoferul poate parca noua Clasă V cu ușurinţa cu care ar executa manevrele de parcare într-o mașină compactă.

Tot opţional este disponibil și sistemul de camere video, de 360 de grade, care oferă o imagine completă a împrejurimilor autovehiculului. Mai mult, din lista de opţionale, se mai pot alege sisteme precum DISTRONIC PLUS, Cruise Control Adaptiv cu senzori de proximitate și COLLISION PREVENTION ASSIST, Traffic Sign Assist cu indicare la rularea greșită pe un sens unic, Lane Keeping Assist, Blind Spot Assist, sistemul de iluminare inteligentă pentru faruri LED Intelligent Light System și asistentul de fază lungă Adaptive Highbeam Assist. Majoritatea acestor sisteme de asistenţă sunt oferite în premieră absolută în segment.

Sistemul PRE-SAFE®, folosit, de obicei, în automobilele Mercedes-Benz, este de acum disponibil pentru Clasa V, pentru a spori și mai mult siguranţa pasagerilor. Atunci când este detectat pericolul producerii unui accident, sistemul activează măsuri care pregătesc centurile de siguranţă și airbag-urile pentru a oferi cea mai bună protecţie în timpul unei coliziuni.

Eficienţă de top: performanţe de motor în șase cilindri cu un consum de combustibil demn de un motor în patru cilindri
La lansarea pe piaţă, noua Clasă V este prevăzută cu motorul diesel ultra-performant de 2.2 litri cilindree, în patru cilindri și supra-alimentare cu sistem biturbo care deja este un propulsor de succes pe restul gamei de automobile, de la Clasa A și până la S. Pentru noua Clasă V, el a fost îmbunătăţit suplimentar și va fi disponibil în trei trepte de putere: în V 200 oferă 100 kW (136 CP) și un cuplu motor maxim de 330 Nm, iar în V 220 CDI are 120 kW (163 CP) și 380 Nm. Pentru fiecare indicativ în parte, fiecare versiune este cu 20 Nm mai puternică, dar consumul este mai mic cu aproximativ doi litri pentru fiecare 100 km parcurși. Cu un consum mediu de doar 5.7 litri de diesel pentru 100 km parcurși și emisii de CO2 de doar 149 grame per kilometru parcurs, V 220 CDI este un lider absolut de eficienţă în segmentul său.

Vârful de gamă botezat V 250 BlueTEC are o putere maximă de 140 kW (190 CP) și un cuplu motor maxim de 440 Nm, ceea ce îi conferă forţă la fel de mare și agilitate comparabile cu predecesorul motor diesel V6 de trei litri cilindree. În fazele de accelerare, motorul oferă un plus de 10 kW și 40 Nm (“over-torque”). Prin urmare, V 250 BlueTEC dezvoltă maximum 150 kW și 480 Nm. Acesta accelerează de la 0 la 100 km/h în doar 9.1 secunde. În același timp, noul model de top are o funcţionare foarte rafinată, iar nivelul de zgomot interior a fost redus semnificativ – mai ales datorită antifonării suplimentare faţă de precedentul model.

Consumul de carburant este, de asemenea, semnificativ mai mic decât la fostul model: la un consum mediu de doar 6 litri de motorină pentru 100 de km parcurși, motorul diesel biturbo consumă cu 28% mai puţin decât fostul propulsor V6, cu date de putere similare. Datorită tehnologiei BlueTEC, modelul de top al Clasei V este primul automobil din segment care împlinește standardele Euro 6. V 250 BlueTEC este echipat standard cu transmisia automată 7G-TRONIC PLUS cu selector electric amplasat pe coloana volanului – DIRECT SELECT și padele DIRECT SELECT pe volan pentru schimbarea manuală a treptelor. Transmisia automată este disponibilă opţional pentru modelele V 200 CDI și V 220 CDI

Echipament standard: dotare bogată și detalii exclusiviste
Noua Clasă V de la Mercedes-Benz este un lider al segmentului său datorită caracterului sportiv și dotărilor speciale de confort. Nivelul standard de dotări al Clasei V este generos, incluzând sistemul Audio 20 USB cu display-ul central cu diagonala de 7 inch, inserţiile nuanţă piano-gloss, volan multifuncţional în trei spiţe cu 12 comenzi și selectorul DIRECT SELECT cu padele montate pe el pentru schimbarea manuală a treptelor (dacă mașina este echipată cu transmisia automată), volan reglabil pe înălţime și în adâncime, scaune faţă “luxury” cu airbag-uri pelvis/torace, frână de staţionare electrică și prindere activă cu fixare automată pentru ușa culisantă din dreapta spate.

Modelul Clasa V AVANTGARDE oferă numeroase alte dotări standard cum ar fi tapiţeria din piele pentru scaune, volan îmbrăcat în piele, sistemul de iluminare ambientală, inserţia de bord din lemn (și pentru spate), farurile LED High Performance cu funcţia Intelligent Light System, lunetă cu deschidere separată de hayon și sistemul care permite încărcarea înaltă a bagajelor, o a doua ușă culisantă pe partea stângă în spate, geamuri laminate pentru reducerea suplimentară a nivelului de zgomot și suspensia AGILITY CONTROL cu sistem de amortizoare controlate electronic, care pot oferi o agilitate suplimentară și un confort la rulare superior.

Model exclusiv pentru lansare: Clasa V – Edition 1
La fel ca orice autovehicul Mercedes-Benz lansat pe piaţă, noua Clasă V va fi disponibilă la începutul comercializării în versiune specială Edition 1. Aceasta este echipată cu motorizarea de 140 kW (190 CP), cu transmisia automată 7G-TRONIC PLUS și o suspensie sport, fie cu opţiunea de suspensie AGILITY CONTROL, cu amortizoare controlate electronic. Mai mult, în dotarea standard sunt oferite pentru Edition 1: jante din aliaj ușor cu diametrul de 19 inch și design cu cinci spiţe duble, geamuri închise la culoare pentru spate, tapiţerie din piele nappa în culoare maron, bord cu aspect de piele și cusătură contrastantă și inserţie de lemn antracit închis cu aspect de abanos. Mai mult, dotarea standard a acestei versiuni speciale include scaune ventilate faţă, climatizarea THERMOTRONIC pentru faţă și TEMPMATIC pentru spate, sistemul COMAND Online, opţiunea audio surround Burmester®, uși culisante electrice pentru ambele părţi spate ale mașinii, hayonul cu operare electrică EASY PACK și lunetă cu deschidere separată, pachetul Parking cu cameră cu vedere de 360 grade, COLLISION PREVENTION ASSIST, Lane Keeping Assist și Blind Spot Assist, plus sistemul PRE-SAFE® ce oferă un nivel de siguranţă exemplară. Clasa V 250 CDI Edition 1 are un preţ începând de la 55.379 Euro, fără TVA.

Mai multe informaţii despre Mercedes-Benz Clasa V sunt disponibile online, la accesarea adreselor web:
www.media.mercedes-benz.ro şi www.mercedes-benz.ro/ClasaV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *