Peste 100 de lecţii de educaţie rutieră desfăşurate în cadrul primei ediţii a programului Mobile Kids

Lectie circulatie rutiera - Mobile Kids 1În perioada 28 octombrie – 22 noiembrie, Mercedes-Benz România, în parteneriat cu Organizaţia Salvaţi Copiii, a organizat prima ediţie din România a programului internaţional Daimler – Mobile Kids.

În cadrul acestei iniţiative, peste 2.500 de copii au participat la sesiuni de informare pe tema siguranţei rutiere.

„Responsabilizarea celor mici în ceea ce priveşte regulile de circulaţie a reprezentat atât o preocupare educaţională, cât şi o măsură pentru siguranţa acestora ca participanţi la trafic. Copiii au fost foarte receptivi şi activi în cadrul lecţiilor predate de voluntarii Salvaţi Copiii, iar mascota proiectului, Moki, a insuflat o notă distractivă întregului proces. Ne bucură buna colaborare cu şcolile selectate în program şi implicarea lui Andi Moisescu, bilanţul primei ediţii Mobile Kids fiind încurajator pentru derularea anuală a acestui proiect”, a declarat Gabriel Crăciun, Corporate PR/Communications Mercedes-Benz România.

Platforma Mobile Kids reprezintă o campanie integrată de educaţie rutieră, ce a inclus sesiuni de informare în şcoli, lecţii video şi o campanie de informare realizată în parteneriat cu postul de radio Itsy Bitsy, primul post de radio din Europa cu programe dedicate copiilor şi părinţilor. În cadrul lecţiilor susţinute în şcoli, voluntarii Mercedes-Benz România şi de la Organizaţia Salvaţi Copiii i-au învăţat pe cei mici regulile de circulaţie şi importanţa abordării unui comportament corect ca pietoni şi ca pasageri în mijloacele de transport personal sau în comun.

Moki, mascota programului, a fost alături de copii şi i-a încurajat să participe activ pe parcursul lecţiilor interactive. La finalul fiecărei întâlniri, copiii au completat un test pentru a le fi verificate cunoştinţele proaspăt dobândite, iar la final au fost premiaţi pentru activitatea lor.

În prima săptămână a campaniei, Andi Moisescu, preşedintele Organizaţiei Salvaţi Copiii, a susţinut o lecţie de educaţie rutieră la Şcoala Centrală din Bucureşti, pentru elevii claselor a III-a, prezentându-le celor mici regulile de circulaţie şi încurajându-i să fie responsabili ca pietoni şi viitori şoferi.

Andi Moisescu şi Moki au pregătit, de asemenea, trei lecţii de educaţie rutieră în format video pentru copii, părinţi şi cadre didactice deopotrivă.
Prima lecţie i-a învăţat pe cei mici cum să traverseze corect, cea de-a doua lecţie a vizat siguranţa în autoturism, subliniind importanţa purtării centurii de siguranţă şi a instalării unui scaun special pentru copii, potrivit grupei de vârstă, iar în cadrul ultimei lecţii, copiii au învăţat cât de important este să poarte echipament de protecţie pentru a nu se accidenta atunci când folosesc bicicleta, rolele sau alte dispozitive.

Lecţiile sunt disponibile pentru vizualizare pe site-ul Mercedes-Benz România: www.mercedes-benz.ro/MobileKids.

Mobile Kids este o iniţiativă globală Daimler, cu o abordare unică asupra educaţiei rutiere pentru copiii din întreaga lume. Factorul comun al campaniilor Mobile Kids este, de fiecare dată, formatul distractiv al lecţiilor de siguranţă rutieră, potrivit vârstei copiilor, pentru asigurarea unei instrucţii cu impact practic, vizibil apoi în conduita lor rutieră.

Organizaţia Salvaţi Copiii România este o organizaţie neguvernamentală, de utilitate publică, non-profit, care din 1990 militează activ pentru drepturile şi protecţia copilului în România.

Mai multe informaţii despre Mercedes-Benz sunt accesibile online la: www.media.mercedes-benz.ro şi www.mercedes-benz.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *