mobilPay MasterCard Mobile devine disponibilă pentru clienții celor trei mari operatori telecom

Antonio Eram, CEO Netopia (1)Aplicația mobilPay MasterCard Mobile, dezvoltată de NETOPIA mobilPay, lider în domeniul plăților mobile, în parteneriat cu Garanti Bank și MasterCard, devine disponibilă utilizatorilor celor mai mari trei furnizori de servicii telecom, odată cu intrarea Vodafone în cadrul proiectului.

„Mă bucur că eforturile noastre de a dezvolta piața plăților mobile sunt susținute de companiile telecom de top din România și că au decis să ni se alăture, ca și parteneri în acest demers. De asemenea, furnizori locali importanți din domeniul utilităților și-au manifestat deschiderea față de această nouă metodă de plată și apreciez că, în următoarea perioadă, utilizatorii să-și poată plăti facturile la curent, apă sau gaze direct de pe telefonul mobil”, a declarat Antonio Eram, CEO și fondator NETOPIA mobilPay.

Aplicația mobilPay MasterCard Mobile, disponibilă gratuit în AppStore sau PlayStore, permite clienților de servicii telecom realizarea de plăți parțiale sau totale, în orice moment și direct de pe telefon, fiind cea mai rapidă metodă de plată a facturilor existentă pe piață în acest moment. În plus, aplicația poate trimite către utilizator notificări automate la emiterea unei noi facturi. Toate acestea sunt disponibile clienților de servicii telecom fără costuri suplimentare, la cele mai mari standarde de siguranță impuse în domeniul plăților mobile. Acceptarea tranzacţiilor este asigurată de către Garanti Bank.

„Pentru clienți, tehnologia se traduce prin confort și mobilitate, iar aplicația mobilPay MasterCard Mobile reprezintă evoluția firească în comerțul electronic. În calitate de bancă acceptatoare, prin aplicația mobilPay MasterCard Mobile, Garanti Bank introduce, în premieră pentru piața românească, procesarea tranzacțiilor de tip m-commerce, asigurând utilizatorului o soluție de plată sigură și facilă”, a declarat Anca Motcă, Director General Adjunct Garanti Bank România.

În prezent, aplicația mobilPay MasterCard Mobile este folosită de peste 5.000 de persoane, tranzacțiile vizând în special plățile recurente din domeniul telecom: aproximativ jumătate dintre plăţi sunt reîncărcări de cartele telefonice preplătite, în timp ce 40% sunt plăţi de facturi lunare.

„Adăugarea opţiunii de plată a facturii Vodafone în aplicaţia mobilPay MasterCard Mobile era aşteptată de un număr mare de utilizatori. Plata facturii prin wallet-ul mobilPay MasterCard Mobile este foarte simplă şi comodă, iar apetitul clienţilor pentru aceste plăţi o dovedeşte. Plăţile de facturi sunt în topul tranzacţiilor efectuate prin intermediul mobilPay MasterCard Mobile şi ne aşteptăm ca un număr semnificativ de clienţi Vodafone să profite de avantajele aplicaţiei”, spune Gabriel Ghiţă, Business Development Manager CEE, MasterCard Europe.

În plus față de sectorul telecom, recent, utilizarea aplicației a fost extinsă și în domeniul HoReCa, posesorii de carduri MasterCard putând să plătească cu telefonul mobil pentru orice serviciu sau produs achiziționat în hoteluri, restaurante, cafenele și baruri.

Pentru a putea realiza cumpărături de produse și servicii, dar și plăți de facturi cu telefonul mobil, utilizatorii mobilPay MasterCard Mobile trebuie să descarce aplicația, apoi să se înregistreze cu numele, prenumele, adresa de e-mail şi numărul de telefon.

Accesul în aplicația de plată este securizat printr-un cod mPIN format din 6 cifre, definit iniţial de utilizator şi solicitat de fiecare dată când acesta deschide aplicaţia. Clienţii pot face plăţi în mobilPay MasterCard Mobile cu orice card MasterCard, iar înregistrarea cardurilor este necesară o singură dată.

Despre NETOPIA mobilPay
NETOPIA mobilPay este lider pe piaţa din România în ceea ce priveşte microplăţile cu telefonul mobil şi unul dintre cei mai importanţi procesatori de plăţi online prin card, printr-un parteneriat cu Garanti Bank România. Compania are o experiență de 10 ani în domeniul plăților mobile, fiind campionul inovației în această zonă, pe piața românească. Cu birouri în București și Palo Alto (SUA), NETOPIA este prima companie românească premiată într-o competiție din Silicon Valley, pentru aplicația de plăți de pe telefonul mobil.

Despre MasterCard
MasterCard (NYSE: MA), www.mastercard.com, este o companie de tehnologie în industria globală de plăţi. Operăm cea mai rapidă reţea de procesare a plăţilor din lume, oferind un liant între consumatori, instituţii financiare, comercianţi, autorităţi şi companii din peste 210 de ţări şi teritorii. Produsele şi soluţiile MasterCard fac activităţile zilnice de comerţ – cum ar fi cumpărăturile, călătoriile, derularea unei afaceri sau managementul finanţelor – mai simple, mai sigure şi mai eficiente pentru toată lumea. Urmăriţi-ne pe Twitter@MasterCardNews, participaţila discuţiile de pe blogul Cashless Conversations şi înregistraţi-vă pentru cele mai noi ştiri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *