SAP și China Telecom, parteneriat strategic pe cloud

Valentin Tomsa, director general SAP RomaniaSAP AG (NYSE: SAP), liderul mondial pe piaţa de soluţii software de business, și China Telecom, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii telecom din Asia, au încheiat un nou parteneriat strategic cu privire la livrarea soluțiilor cloud pentru companiile din China, punând astfel bazele unui nou model de business.

Portofoliul SAP Cloud va fi oferit organizațiilor de către China Datacom Corporation Limited (CDC), un joint venture între SAP și China Communication Services (CCS), o subsidiară a China Telecom Group, iar CCS va fi primul client local din China care va adopta ofertele de soluții de top în industrie.

Primele tehnologii puse la dispoziție prin intermediul parteneriatului vor fi soluțiile complete și de ultimă generație pentru managementul capitalului uman (HCM) dezvoltate de SuccessFactors, o companie SAP, ceea ce face ca SAP să fie primul furnizor internațional de soluții software care livrează o soluție HCM integrată în cloud în China. SuccessFactors oferă o suită HCM în cloud integrată și colaborativă, care susține gestionarea întregului ciclu de viață al angajatului – de la recrutare la pensionare. CCS va fi primul client care se va abona la soluția SuccessFactors găzduită într-un centru de date din China și se așteaptă ca aceasta să aibă 12.000 de utilizatori.

„Prin cooperarea cu China Telecom și CCS, SAP are posibilitatea de a oferi soluții în cloud de talie mondială clienților din China, dintr-un centru de date autohton. Aceasta este o etapă importantă a strategiei ‘Innovation in China for China’ și a angajamentului nostru pe termen lung față de piața chineză. Fiind o companie de top în domeniul cloud, SAP ajută clienții din China să abordeze preocupările legate de siguranța managementului datelor în cloud și să se bucure de o experiență în cloud fără precedent. Vom continua să ne extindem ecosistemul și vom aduce în China și mai multe soluții inovative în cloud, pentru a le oferi companiilor locale un plus de valoare, simplificarea radicală a peisajului IT și avantaje competitive extraordinare”, a spus Bill McDermott, co-CEO al SAP AG.

SAP Cloud
Portofoliul SAP Cloud oferă inovația și agilitatea de care companiile au nevoie pentru a-și adapta rapid procesele, cu scopul de a valorifica dinamica pieței, și include cea mai cuprinzătoare suită de aplicații cloud, ce acoperă toate liniile de business – de la client la furnizor. Printre cele mai utilizate soluții cloud SAP la nivel mondial se numără cele din sectoarele HCM, achiziții, rețele de afaceri și colaborare socială.

SAP Cloud numără mai mult de 33 de milioane utilizatori, fiind cea mai mare bază de clienți de servicii cloud din industrie, și formează cea mai mare rețea de afaceri din lume, cu peste 1 milion de companii conectate, ce tranzacționează mai mult de 500 de miliarde de dolari anual. De asemena, dezvoltarea portofoliului de soluții cloud SAP a dus la crearea celei mai importante platforme sociale de afaceri (SAP Ariba), cu mai mult de 10 milioane de utilizatori.

„Strategia SAP de a pune la dispoziția operatorilor telecom portofoliul de soluții cloud va avea un impact semnificativ asupra dezvoltării pieței de soluții cloud pentru întreprinderi nu doar în China, ci la nivel internațional și local. Crearea și dezvoltarea acestui nou model de business demonstrează faptul că implementarea unor astfel de servicii în parteneriat cu furnizorii de servicii telecom este foarte facilă, iar rezultatele sunt vizibile imediat, atât pentru operator, cât și pentru clienții acestuia”, a apreciat Valentin Tomșa, directorul general SAP România.

Asociat cu conectivitatea și insight-urile rețelei SAP, puterea și viteza SAP HANA® și accesibilitatea soluțiilor mobile SAP, portofoliul SAP Cloud permite atingerea unui nou nivel de performanță în afaceri.

Despre SAP
Ca lider de piaţă pe segmentul soluţiilor software pentru afaceri, SAP (NYSE: SAP) ajută companiile de orice dimensiune şi din orice tip de industrie să-şi gestioneze afacerile mai bine. De la back office la consiliul director, din depozite până la punctele de desfacere, din computer până la instrumentele mobile de comunicare – SAP transferă oamenilor şi organizaţiilor încrederea şi puterea necesare pentru a lucra împreună eficient şi pentru a folosi eficace resursele interne ale afacerii, astfel încât să fie cu un pas înaintea competitorilor. Aplicaţiile şi serviciile SAP ajută peste 248.500 de clienţi să gestioneze profitabil operaţiunile şi resursele, să se adapteze continuu şi să crească sustenabil. Pentru mai multe informaţii vizitaţi www.sap.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *